Proeverij Vrijwilligerswerk in Gorinchem

Vrijwilligerssteunpunt Gorinchem organiseerde op vrijdag 9 februari 2024 een proeverij Vrijwilligerswerk. Er waren veel organisaties aanwezig in de hoop flink wat nieuwe vrijwilligers te strikken. Aangezien er op het laatste moment een plek vrij kwam, kon Dierenambulance Vianen zich daar ook presenteren. Dit keer vertegenwoordigd door Marcel, Gerrit en Henriëtte. Naast onze dierenambulance tafel stonden de vrienden van het dierenasiel uit Gorinchem. Daardoor werd het een gezellige avond zo met elkaar. En voor de inwendige mens werd gelukkig ook goed gezorgd. Desondanks vonden de vrienden van het asiel dat hun tafel op het gebied van versnaperingen wat werd overgeslagen. Zodoende werden de hapjes eerlijk met elkaar gedeeld.

Er was best wel de nodige aanloop van mensen. Daardoor ontstonden er mooie gesprekken. Sommigen van hen waren bekend met de dierenambulance. Maar anderen ook weer niet. Wat vooral duidelijk werd is dat mensen geen goed idee hebben wat de vrijwilligers nu precies doen bij de dierenambulance. Eén zei: “Je moet zeker een halve dierenarts zijn?” Welnee! Daar hebben we onze eigen dierenartsen voor. Wel leren we onze vrijwilligers eventuele eerste zorg te geven aan dieren.

Wij denken dat we tijdens dit evenement wel de nodige potentiële vrijwilligers hebben gesproken. Echter, de komende tijd zal leren of zij zich daadwerkelijk aanmelden. Rond 21:30 was de proeverij afgelopen. Alle spullen werden weer ingepakt en Marcel en Henriëtte zijn weer op de fiets gestapt naar huis.