Vermiste of gevonden huisdieren?

Lees hier hoe te handelen!

Huisdier vermist?

Hiervoor hebben wij een eigen Facebook groep. Stuur SVP zo veel mogelijk informatie inclusief foto van het vermiste of gevonden dier naar 06 54 694 061.
Stichting Amivedi - Vermist en gevonden huisdier

Of neem direct contact op met Stichting Amivedi. Dit is een landelijke registratiedienst voor vermiste en gevonden huisdieren met als doel deze dieren zo spoedig mogelijk met hun eigenaar te herenigen.

Laat zoveel mogelijk mensen in de buurt weten dat uw huisdier vermist is: buren, dierenarts, asiel, enz. Verspreid briefjes met de datum en plaats van vermissing, signalement van het dier (foto) en uw telefoonnummer. Bij vermissing na een verhuizing kunt u contact opnemen met de nieuwe bewoners van uw vorige huis of uw vorige buren.

Huisdier gevonden?

Als het dier gewond of ziek is, neemt u zo spoedig mogelijk telefonisch contact op met de lokale dierenambulance. Dus niet via Facebook, e-mail of andere media. Wij komen het dier dan kosteloos bij u ophalen.

Als het dier gezond is, informeer dan in de buurt of iemand zijn/haar huisdier mist. Vaak is de verontruste eigenaar al op zoek naar het dier.

Kunt u de eigenaar niet vinden, neem dan contact op met Stichting Amivedi. Zie voor uitleg over deze stichting onder “huisdier vermist”.

U kunt ons bellen om de chip te laten checken maar u kunt ook eventueel bij een dierenarts binnenlopen om even te laten checken of het gevonden dier gechipt is. Als het dier niet gechipt is, dan kunt u alsnog contact met ons opnemen en komen wij het dier ophalen. Wij brengen het dier dan naar het asiel waar het kan wachten op de komst van zijn/haar baasje.

Vermissing voorkomen, kan dat?

Ja, u kunt uw dier laten chippen en registreren. Dit raden wij aan voor alle katten en honden. Voor honden is er al een chipplicht en ook voor katten komt deze er in 2023. Ook andere dieren zijn van een chip te voorzien. Informeer bij ons of bij de dierenarts naar de mogelijkheden. Wij krijgen medio 2023 een eigen (mobiel) chipteam die ook bij u thuis kunnen komen chippen en registreren.

Bel ons direct: 085-0441199