Vermist of gevonden huisdier?

Lees hier hoe te handelen!

Huisdier vermist?

Plaats een oproep op uw Facebook Account en op de plaatselijke FB-pagina voor vermiste en gevonden huisdieren. Wij kunnen de oproep ook op de FB-pagina van de dierenambulance plaatsen, bel 085-0441199.

Verspreid briefjes met de datum en plaats van vermissing, signalement van het dier (foto) en een telefoonnummer. Informeer buren, dierenarts, asiel enz. Neem bij vermissing na een verhuizing contact op met de nieuwe bewoners of de vorige buren.

Amivedi voor dieren die zijn vermist of gevonden

Huisdier gevonden?

Neem contact op met de lokale dierenambulance als het dier gewond of ziek is. Het dier wordt kosteloos opgehaald. Als het dier gezond is, informeer dan in de buurt of iemand zijn/haar huisdier mist. Plaats een foto van het dier op uw Facebook Account. Noteer hierbij de vindplaats en een telefoonnummer.

Katten mogen natuurlijk gewoon buiten lopen. Als er sprake is van een zwerver of overlast, dan kunt u ons bellen. Wanneer het dier niet gechipt is, halen wij het dier op en brengen hem of haar naar het asiel om de komst van het baasje af te wachten. De kosten hiervan worden verhaald op de eigenaar.

U kunt daarnaast ook contact opnemen met Stichting Amivedi. Dit is een landelijke registratiedienst voor vermiste en gevonden huisdieren met als doel deze dieren zo spoedig mogelijk met hun eigenaar te herenigen.

Vermissing voorkomen? Chip uw huisdier!

Voor honden is er al een chipplicht en voor katten komt deze er in 2024. Het komt geregeld voor dat een hond of kat gevonden wordt die helaas (nog) niet gechipt is. Het plaatsen van een chip is niet erg vervelend voor een dier. De dierenarts brengt met een holle naald een hermetisch in glas verpakte microchip in onder de huid van het dier, tussen de schouderbladen. De chip heeft een unieke cijfercode, zoals de streepjescodes in de supermarkt. Met een draagbaar apparaat kan deze code uitgelezen worden. Voorwaarde voor het vinden van deze gegevens is wel een goede registratie!

Controleer of uw dier geregistreerd staat. Zo niet, doe dit dan alsnog zelf. Denk daarbij aan gegevens zoals adres en telefoonnummer(s). Vergeet niet om de gegevens te wijzigen als het dier een andere eigenaar krijgt of bij verhuizing of bij wijziging van een telefoonnummer.

Inzet voor particulierenTariefVoor de rit
Chippen van uw huisdier op Honk€ 25,00
Bij 3 of meer dieren, per dier€ 22,50
Chippen huisdier bij u thuis/in regio€ 25,00€ 37,50
Bij 3 of meer dieren, per dier€ 22,50€ 37,50
Castratie kat op Honk€ 45,00
Sterilisatie poes op Honk€ 95,00
Enten huisdierop aanvraag

Alle bedragen zijn inclusief 21% btw. Wijzigingen voorbehouden.

Op dit moment zijn er in Nederland 9 portalen actief, die bovendien allemaal zijn aangewezen door RVO. Dit betekent dat zij alle huisdieren, dus ook honden, mogen registreren. Deze portalen zijn:
BackHomeClub.nlChipbase.nlDatabankHonden.nl (Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland) – DierplatformHondregistreren.nl (Vereniging Beroepsmatige Kennelhouders) – Huisdier-registratie.nlNDG.nlPetBase.eu (Stichting Chip is hiermee samengevoegd) – Petlook.nl

Let op dat u bij het registreren aanvinkt dat uw gegevens openbaar mogen zijn.
Ook andere dieren kunnen een chip krijgen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en kosten.

Wij kunnen ook bij u thuis chippen en registreren.