Onze werkzaamheden

Meer diversiteit in werkzaamheden dan u denkt

Wij leveren eerste hulp aan zieke en gewonde dieren. Dat doen we in de gemeenten Vijfheerenlanden, Culemborg, Gorinchem, Molenlanden en Hardinxveld-Giessendam.

De opdrachtgever kan de eigenaar zijn, Maar dat kan ook een burger zijn in het geval van in het wild levende dieren en zwerfdieren. In dat laatste geval is de betreffende gemeente juridisch de verantwoordelijke. En wordt er uitgereden conform de afspraken met deze gemeente. In de meeste gevallen wordt de rekening dan ook door de gemeente betaald.

Ook voor dode huisdieren (dieren waar een eigenaar bij hoort) wordt uitgereden. In de gemeenten Vijfheerenlanden en Gorinchem rijden wij voor alle dode dieren. Dus ook voor vogels, egels, zwanen, etc.

Er wordt gecontroleerd of het dode dier gechipt en geregistreerd is. Als dit niet het geval is, wordt geprobeerd de eigenaar op een andere manier te achterhalen. Zodat deze weet wat er met zijn dier is gebeurd en kan aangeven wat zijn wensen zijn.

Wij assisteren ook politie, brandweer en deurwaarders. Dat doen we in situaties waar deze hulpverleners verantwoordelijk zijn. Maar waarbij dieren betrokken zijn waarvoor zij onze expertise wensen in te roepen. Verder is de Dierenambulance opgenomen in de rampenplannen van enkele gemeentes. En we assisteren Rijkswaterstaat indien gewenst.

Een ambulancerit bestaat uit de rit naar de plaats des onheils, het transport van het dier naar de dierenarts en/of het opvangadres en aansluitend de retourrit.

Wij hebben mogelijkheden om verschillende vangkooien te plaatsen. Dat kunnen we doen voor wilde of verwilderde dieren. Hierin voeren wij een TNRC-beleid.

Het merendeel van onze ambulanceritten is voor u, als particulier, gratis.

Wij verzorgen tegen vergoeding vervoer voor u. Bijvoorbeeld wanneer u met uw huisdier naar de dierenarts moet en zelf geen vervoer heeft. Dan halen wij u met uw dier (of eventueel alleen het dier) op van huis. Ook kunnen wij assisteren bij het vervoerklaarmaken van uw dier. Vervolgens rijden wij naar de dierenkliniek. En na afloop brengen wij u en uw dier weer naar huis.

Wij geven gratis presentaties op scholen en dagverblijven in ons werkgebied. Om zo kinderen te informeren over onze werkzaamheden. Daarnaast presenteren wij ons op onder andere open dagen.