Weet jij het verschil tussen jonge hazen en jonge konijnen?

Er worden alweer jonge hazen geboren. Moeder haas laat haar baby’s achter in het open veld en komt in de schemer vanzelf terug om de jongen te zogen. De in het open veld achtergelaten baby’s zijn dus NIET zielig. Dit is de natuur. Laat deze kleintjes liggen, raak ze NIET aan. Houd je hond aan de lijn en laat ook kinderen ervan afblijven. Hoe schattig ze ook zijn, doe er niets mee. Ze maken de meeste kans als ze met rust gelaten worden door ons en ‘geurloos’ blijven.

Zijn ze gewond, liggen ze op een drukke weg of speeltuin enzovoort, dan hebben ze natuurlijk wél hulp nodig. Bel in dat geval de dierenambulance, 085-0441199.

Het feit blijft dat wij mensen nooit zo goed kunnen zorgen voor deze baby’s als hun eigen moeders dat doen.  Heb je een babyhaasje gevonden en twijfel je? Bel onze centrale!

Let op !

Een babyHAASJE (foto links) heeft meteen een (ruigere) vacht en heeft de oogjes al open.

Vind je een kaal, soms gladharig diertje, met platte lange oren en nog dichte oogjes dan heb je te maken met een babyKONIJNTJE (foto rechts) Als deze open en bloot ligt en NIET in een holletje onder de grond dan is het in directe nood!

Houd het warm en bel ons dan meteen! 085-0441199

Babyhaasjes

Babykonijntjes