Schitterende sponsoring van Stichting Het Waardige Dier

Stichting Het Waardige Dier heeft ons laten weten dat onze aanvraag voor het plaatsen van de isolatieruimte, de ziekenboeg en de inrichting van de uitslaapkamer is gehonoreerd.

We mogen maar liefst € 36.000,– bijschrijven!

De isolatieruimte gaan we gebruiken voor dieren die worden binnengebracht met een (vermoedelijk) besmettelijke ziekte. Dieren die gewond zijn of (niet besmettelijk) ziek zijn gaan naar de ziekenboeg. De uitslaapkamer komt naast de operatiekamer en is bedoeld voor dieren die geopereerd zijn. Daar kunnen ze rustig bijkomen. Wij gaan in deze ruimtes hoofdzakelijk wilde dieren behandelen

Wat een geweldig gebaar van deze mooie stichting. Heel hartelijk dank!

Schitterende sponsoring van Stichting Het Waardige Dier

Informatie over Stichting Het Waardige Dier

Stichting Het Waardige Dier verleent steun aan instellingen en organisaties die – met behulp van voornamelijk vrijwilligers – tot doel hebben dieren in Nederland een dierwaardig bestaan te geven.

Dieren, die op welke wijze dan ook zwerven, verwaarloosd en/of gewond zijn geraakt, verdienen steun van de stichting.

De stichting richt zich in eerste instantie op gezelschapsdieren. De stichting geeft speciale aandacht aan katten.

Stichting Het Waardige Dier heeft als vermogensfonds een ANBI-status en is aangesloten bij de FIN, Vereniging van Fondsen in Nederland, gevestigd te Den Haag.

Oprichter en naamgever Dirk de Waard (1940-2010) richtte op 23 juli 1998 de stichting op. Dit met als doel om na zijn overlijden met de beschikbare gelden uit zijn nalatenschap steun te verlenen aan met name zwerf- en/of gewond geraakte dieren in Nederland. Zijn wens was dat speciale aandacht uit zou gaan naar katten.

Elke vrijdag maakte de markante Velsenaar zijn ronde door de gemeente Velsen om op vaste adressen kattenvoer te brengen. Wanneer hij signaleerde dat een kat ziek was, gaf hij iemand opdracht om met de kat naar de dierenarts te gaan. De rekening werd door hem voldaan. Daarnaast schonk hij regelmatig een bedrag aan instellingen die zich inzetten voor het welzijn van katten.

Zo weerbarstig als hij naar mensen kon zijn, zo liefdevol was hij voor dieren. De stichting is daarvan het bewijs.