Ooievaar met legnood

Vanuit Avonturenboerderij Molenwaard kregen we de melding van een ooievaar die zich absoluut niet lekker voelde. Bij het ter plekke komen zagen we inderdaad een ooievaar die hulp nodig had. Daar onze dierenarts legnood vermoedde werd de ooievaar direct in een verwarmde kamer geplaatst en daar kreeg ze ook gelijk wat ORS en later eendagskuikentjes die ze echter niet wenste te eten.

De volgende ochtend vonden we een kapot ei in haar verblijf, waarschijnlijk door haar zelf kapot getrapt. Ze had geen verhoging dus dat was positief. Ze wilde echter nog steeds niet eten dus hebben we haar zondag gedwangvoerd. Tot onze grote verrassing begon ze ‘s avonds zelfstandig te eten en zag ze er ook weer stukken beter uit. De volgende dag ging het weer goed met haar en hebben we, na overleg met onze dierenarts, besloten om haar weer naar haar partner terug te brengen.

Aangekomen in Groot Ammers was ze eerst niet van plan om te gaan vliegen maar … even later vloog ze toch op en zocht direct haar partner op op de broedplaats … en … jawel, ze was het paren nog niet verleerd.

We hopen dat ze samen een paar mooie jongen groot mogen brengen op de prachtige locatie bij Avonturenboerderij Molenwaard.