Ons nieuwe honk in Culemborg in vogelvlucht

Het kan niemand ontgaan zijn, wij hebben als Dierenambulance Vianen en omstreken een nieuw honk. Niet alleen zijn we apetrots op ons nieuwe honk. Maar ook maakt het ons werk heel wat gemakkelijker. Eindelijk hebben we een vaste plek als uitvalsbasis voor onze ambulances. En nu hebben we ook plek om dieren direct op eigen terrein op te kunnen vangen.

Nu bent u natuurlijk nieuwsgierig geworden naar ons nieuwe onderkomen. Gelukkig heeft een van onze vrijwilligers (Hans, bedankt!) een mooie overzichtsfilm gemaakt met zijn drone. Zo kunt u nu ook in vogelvlucht een beetje een idee krijgen van hoe wij er bij zitten.

Denkt u nu bij het zien van dit filmpje: “Daar wil ik wel een handje komen helpen!“. Nou, graag. Wij kunnen nog altijd vrijwilligers gebruiken voor ons werk. Kijk maar eens bij onze functieomschrijvingen. Daar staat vast wel wat tussen waar u de schouders onder kunt en wilt zetten. We horen graag van u.

In Culemborg? Het is toch Vianen?

Misschien is het wat verwarrend. Wij heten dan wel “Dierenambulance Vianen en omstreken“. Maar dat “en omstreken” is sinds onze oprichting flink uitgebreid. Wij rijden inmiddels in de gemeenten Vijfheerenlanden, Culemborg, Gorinchem, Molenlanden en Hardinxveld-Giessendam. En Vianen is sinds een paar jaar onderdeel van die nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. We hebben dus een flink groot werkgebied.

Het is dan ook voor ons praktischer om een uitvalsbasis een beetje centraal in onze regio te hebben liggen. Met goede uitvalswegen alle kanten op. En dat is Culemborg geworden. Een honk met veel ruimte binnen en buiten. Om zo ook zelf dieren op te kunnen vangen zonder dat dit overlast voor eventuele omwonenden oplevert.

Ons nieuwe honk in Culemborg vogelvlucht

Wij zijn en blijven als organisatie statutair gevestigd in Vianen. Maar ondanks dat zijn wij gelukkig niet gebonden aan Vianen voor onze uitvalsbasis. Wij kunnen ons honk daar vestigen waar dat voor onze organisatie de meeste voordelen heeft. Niet alleen voordelen qua aanrijtijden, maar ook voordelen qua ruimte, onkosten en beschikking over vrijwilligers.