Dumpertjes, dumpertjes, dumpertjes …

En ja hoor, vandaag uitrijden voor wederom twee kittens gedumpt. Dit duo is ongeveer 5 weken oud. En ja, 100% zeker dumpertjes. Gelukkig zijn ze door goedwillende mensen nog net op tijd opgemerkt. En uiteraard direct door ons opgehaald en veilig ondergebracht. Wanneer gaan we nou ALSTUBLIEFT stoppen met dit dumpen van dieren?

Bij onze stichting staat de teller dit jaar al op ruim 150 gedumpte dieren. En er komen nog drie volle maanden aan voor het jaar rond is. Denk alstublieft na en laat uw poes of kater steriliseren of castreren. En stop met alle zogenaamde pretnestjes. We horen het nog steeds erg vaak “We willen maar één keer een nestje en dan laten we haar helpen.” of “Hij stond net voor volgende week op de planning om te laten castreren.

ALSTUBLIEFT, ook in het belang van uw eigen poes of kater, neem op tijd maatregelen. Gebruik uw verstand en stop hiermee.
Wat wij (soms nog maar net) levend ophalen is slechts het topje van de ijsberg. De rest van al deze overal en nergens gedumpte dieren zal worden:

  • aangereden of doodgereden
  • gepakt worden door honden, roofvogels, vossen etc.
  • doodgaan aan diverse ziektes
  • zwerver of verwilderd dier worden
  • chronisch ziek worden en blijven

Wij en de asielen waarmee we samenwerken blijven uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor deze dumpertjes klaar staan. Maar u kunt zelf het ergste leed voorkomen door te stoppen met deze pretnestjes en dumpingen.

En als u dan toch nog een obverwacht nestje krijgt… Breng het dan of netjes groot. Of breng het netjes naar een asiel en doe normaal afstand.
Met ons hoeft u geen medelijden te hebben. Maar met de kittens (en alle andere gedumpte dieren) wel.

Bij voorbaat dank namens alle dierenvrienden en uiteraard ook de dieren zelf.