Vrijwilligerswerk doen?

Een hart voor dieren is vereist

Dieren in nood helpen? Kom ons dan bijstaan als chauffeur, bijrijder of centralist.

Hert met gebroken poot

De dierenambulance heeft geen vaste uitvalbasis. Dit betekent dat er vanuit je eigen huis gewerkt kan worden.

De centralist neemt de oproepen op het alarmnummer aan via de mobiele alarmcentrale. Hij/zij bepaalt of er een rit gemaakt moet worden of dat er bv. alleen advies of informatie nodig is. In het geval van een rit, wordt deze geregistreerd en geeft de centralist alle gegevens door aan de dienstdoende chauffeur.

De chauffeur die dienst heeft, heeft de ambulance voor de deur staan. Ook heeft hij/zij een mobiele chauffeurstelefoon op zak, zodat hij/zij altijd bereikbaar is en meteen in de bus kan springen als er een oproep is. Zodra de chauffeur de rit doorgekregen heeft, belt hij/zij de bijrijder en vertrekt. De chauffeur haalt zijn/haar bijrijder op en zij rijden naar het opgegeven adres.

Ter plekke wordt er ingeschat wat er moet gebeuren en wordt de rit verder afgerond. De bijrijder zorgt er tijdens de rit voor dat de chauffeur zich kan concentreren op het verkeer (regelt telefoonbediening, schrijfwerk, bediening tomtom, enz.). Ter plekke werken de chauffeur en bijrijder samen. Zodra het dier afgeleverd is, wordt het gebruikte materiaal gezamenlijk schoongemaakt en opgeborgen en staat de ambulance klaar voor de volgende rit.

Voor de genoemde functies heb je geen ervaring of diploma’s nodig: je wordt door onze mensen ingewerkt. Ook kun je op kosten van de Dierenambulance een 2-daagse cursus volgen. Wat wij vragen: gezond verstand, stressbestendigheid, sociale vaardigheden, beschikbaarheid op regelmatige basis, en natuurlijk heel veel dierenliefde!

Spreekt het bovenstaande je aan, ga dan naar de functieomschrijvingen en lees daar wat je volgens ons in je mars moet hebben om een goede dierenambulance vrijwilliger te worden!