Een reetje in een sloot

En naast dat reetje de ambulance vast in de bagger

Een tijdje geleden kregen we een melding over een reetje in een sloot in Hagestein. De melder had haar al wel uit de sloot gehaald. En gelukkig ook in een deken gerold. Op advies van de melder reden wij met de ambulance de wei in. Om zo er wat dichterbij te kunnen komen. Maar dat dit niet zo’n goed idee was bleek al snel. Na pakweg 20 meter zaten we muurvast in de bagger.

Geen punt. Eerst het reetje gefixeerd in een handdoek. En dit “pakketje” op de draagbaar gelegd. Die draagbaar was net nieuw en lag gelukkig al in de bus. En ons geluk was dat dit type draagbaar op te rollen is. Daarmee wisten we het angstige dier lekker strak in te bakeren. En zo op naar de ambulance bus.

Ondertussen had de melder een 4×4 terreinwagen met katrolkabel geregeld. Deze hebben we aan de bus gekoppeld. En al snel waren we los. Vervolgens met gepaste spoed naar Dierenarts Stapel in Culemborg. Daar bleek dat het reetje onderkoeld was. En ze rochelde wat in haar longen. Maar ze mocht toch gelijk door naar de reeënopvang in Soest.

Wist je trouwens dat je nooit medicatie aan een ree mag geven? Dit is omdat reeën, net als egels, speciale medicatie nodig hebben. Weer wat geleerd.

Een reetje in een sloot in Hagestein
Een reetje in een sloot in Hagestein