Onze tarieven

Bedragen per 1-3-2022

Gratis ritten en tarieven

Het merendeel van onze ambulanceritten is voor u, als particulier, gratis. Deze worden meestal betaald door de gemeenten waarmee wij samenwerken. Er zijn echter ook ritten die niet gratis zijn. Hieronder treft u een overzicht van onze tarieven. Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Administratiekosten € 7,50

Wij zijn helaas genoodzaakt administratiekosten te rekenen aan particulieren indien de rit niet direct contant of per pin bij ons afgerekend kan worden. Deze administratiekosten zijn € 7,50. Dus indien er een factuur gestuurd moet worden, komen deze administratiekosten erbij.

Ambulancerit € 35,00

Ambulanceritten die door u betaald dienen te worden zijn bijvoorbeeld:

  • Uw hond is weggelopen en wij brengen hem weer thuis of naar het asiel.
  • Uw kat is aangereden, ziek of gewond en wij brengen hem naar dierenarts of asiel.

Als wij gebeld worden voor een huisdier, en de eigenaar meldt zich na enige tijd, terwijl wij er nog niet zijn, zijn wij wel genoodzaakt de ritprijs bij de eigenaar in rekening te brengen als we inmiddels meer dan 5 km hebben gereden.

Taxirit (retour) € 35,00

Indien u met uw huisdier naar de dierenarts moet en u heeft geen vervoer, dan kunnen wij het vervoer voor u verzorgen. Wij halen u met uw dier (of eventueel alleen het dier) op van huis, kunnen assisteren bij het vervoerklaar maken van uw dier, wij rijden naar de dierenkliniek en brengen u en uw dier daarna weer naar huis.

Wanneer het dierenartsbezoek niet langer dan 1 uur duurt, blijven wij wachten. Gaat het langer duren, dan moet u er rekening mee houden dat de ambulance vertrekt en later terugkomt. Gevolg is dat u dan wel 2 ritten van € 35,00 dient te betalen. Ook kan het zijn dat de ambulance wordt weggeroepen voor een spoedgeval, in dit geval hoeft u geen 2 ritten te betalen.

Nachttarief € 50,00

Voor particulieren hanteren we een nachttarief indien een rit tussen 23.00 uur ‘s-avonds en 08.00 uur ‘s-ochtends gereden moet worden. Dit is €50,00 inclusief BTW.

Als wij gebeld worden voor een huisdier, en de eigenaar meldt zich na enige tijd, terwijl wij er nog niet zijn, zijn wij wel genoodzaakt de ritprijs bij de eigenaar in rekening te brengen als we inmiddels meer dan 5 km hebben gereden.

Vangkooi plaatsen € 35,00

In bepaalde gevallen kunnen wij in overleg met het asiel een vangkooi plaatsen. Bijvoorbeeld: uw kat die altijd binnen is, is naar buiten ontsnapt en is bang en niet te benaderen. Of er zit een gewonde kat in uw tuin die niet te vangen is.

Voor het plaatsen van de vangkooi om uw eigen kat te vangen betaalt u € 35,00. Het weer ophalen van de kooi (en dier) kost nogmaals € 35,00. Maar daarvoor komen we wel twee keer per dag kosteloos controleren.

Wanneer u overlast heeft van wilde of verwilderde katten, leggen wij het probleem altijd eerst voor aan het asiel in de buurt of de gemeente. Als de gemeente of het asiel ons opdracht geeft, dan kunnen wij een vangkooi komen plaatsen.

Buiten de regio € 0,50 per km

Wanneer wij voor uw dier buiten onze regio moeten rijden, wordt € 0,50 per kilometer extra gerekend.

  • De ritten dienen betaald te worden aan de chauffeur. Het pinnen van deze bedragen heeft onze voorkeur. Hiervoor hebben onze dierenambulances een eigen pinautomaat aan boord.
  • Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Destructiekosten

Het is een zeer vervelend onderwerp, maar soms moet u afstand doen van een overleden huisdier. Daar zijn helaas kosten aan verbonden. Hieronder vindt u het overzicht.

Diersoort Kosten
Vogel, cavia, hamster of rat € 5,00
Konijn tot 4 kg (klein) € 5,00
Konijn boven 4 kg (groot) € 7,50
Kat tot 4 kg (klein) € 15,00
Kat boven 4 kg (groot) € 17,50
Hond tot 10 kg (klein) € 17,50
Hond 10-25 kg (middelgroot) € 25,00
Hond boven 25 kg (groot) € 37,50
Hangbuikzwijn halfwas € 40,00
Hangbuikzwijn volwassen € 75,00