Paulus de groene bosegel

Zo’n groene egel zie je (gelukkig) niet vaak

Oké, de temperaturen zijn de afgelopen weken aardig hoog opgelopen. Maar deze egel moest een verkoelende duik bijna met de dood bekopen. Omwonenden hoorden spettergeluiden uit de sloot komen. En ze zagen tot hun verbazing een egel in de sloot spartelen.

Nu kunnen egels best goed zwemmen. Maar als ze niet meer op de kant kunnen komen, dan wordt het toch een risicovol avontuur. Bijvoorbeeld omdat deze te steil is. Of als er veel riet staat.

Gelukkig wisten de bewoners de egel veilig aan de kant te krijgen. Na wat rust bleek dat de egel niet stabiel op zijn pootjes kon blijven staan. Daarnaast maakte hij rochelende geluiden. Daarop werden wij ingeschakeld. En wij zijn met het diertje naar de Dierenarts gereden.

Deze heeft de egel onderzocht en ter observatie opgenomen. Als het egeltje weer enigszins aangesterkt is, mag hij/zij door naar de egelopvang om volledig te herstellen. Naast een goed verhaal, heeft de egel er ook een hippe groene pruik aan overgehouden. En deed hij ons stiekem denken aan Paulus de Boskabouter.