Een gewonde buizerd op de A27

De gewonde buizerd is door een passant gevangen met een jas

Onlangs kregen we een melding van een gewonde buizerd op de A27. Uiteraard besloten we gelijk uit te rijden. En zoals gebruikelijk in Nederland stonden we al snel in de file. Kort daarop kregen we nog een telefoontje van onze centrale. De buizerd was al door een mevrouw uit Gorinchem meegenomen. En dat we hem aldaar konden ophalen.

Gelukkig konden we de snelweg en file rap verlaten. En op het opgegeven adres aangekomen bleek de buizerd keurig in een kattenmand in de schuur te zitten. De mevrouw vertelde dat ze was gestopt om de uitgeputte buizerd te pakken. En dat dit mogelijk was dankzij de hulp van een paar vrachtwagenchauffeurs. Deze heren hebben haar voor de reddingsactie de nodige ruimte gegeven. Zij heeft haar jas over de verzwakte vogel gedaan. En hem zo mee kunnen nemen.

Na de vogel gepakt te hebben, hebben we hem onderzocht. Hij bleek heel erg uitgeput, dorstig en licht gewond te zijn. Daarom zijn wij direct naar de dierenartsenpraktijk in Gorinchem gereden. Daar heeft men de vogel nader onderzocht en gehydrateerd. Hij had inderdaad ook een lichte verwonding bij zijn oog. En hij was inderdaad vooral uitgeput.

We kregen toestemming om de vogel te vervoeren en we hebben hem dan ook eerst naar onze opvang in Vianen gebracht. En ‘s avonds na de files hebben collega’s van ons hem met de ambulance naar Vogel en Zoogdierenopvang De Toevlucht in Amsterdam gebracht. Daar is hij weer onderzocht en bleek ook tekenen van botulisme te hebben. Nu na enkele dagen behandeling in De Toevlucht gaat het steeds beter met de buizerd en daar zijn we uiteraard zeer blij om.