Een verhaal met een staartje

Het vervolg van 4 zwarte kittens in een aktekoffer in een vuilcontainer

Als je het werk bij de dierenambulance al wat langer doet, krijg je vanzelf een bijzondere collectie aan verhalen die je altijd bij blijven. Sommige verhalen krijgen zelfs meerdere hoofdstukken. Vandaag kreeg één van mijn verhalen een nieuw hoofdstuk.

Even terug in de tijd

Toen ik nog maar net bij de Dierenambulance Vianen kwam (6 jaar geleden) kreeg ik een rit naar de gemeentewerf Leerdam. Daar waren in de nacht vier zwarte kittens in een aktekoffer over het hek in een grofvuil container gedumpt. Het verhaal kreeg veel aandacht in de lokale media.

Eén van de kittens wist te ontsnappen via de ladder die de medewerkers in de container hadden geplaatst om de kittens te vangen. Toen dat niet lukte, hebben ze ons gebeld. Samen met mijn bijrijder en twee behulpzame agenten wisten we de resterende drie extreem schuwe kittens te vangen. Via onze kittenopvang kreeg ik na een tijdje te horen dat twee van de katten waren geplaatst in een gezin. En de derde mocht als boerderijkat door het leven gaan. Hoe het met het ontsnapte vierde kitten is afgelopen heb ik mij altijd afgevraagd.

Terug naar vandaag

Vandaag zo’n zes jaar na dato kreeg ik het antwoord. De melding betrof drie grijze kittens van de gemeentewerf Leerdam. Eenmaal ter plaatse bij de medewerker die de kittens mee naar huis had genomen, kwam het verhaal op gang. Het was dezelfde medewerker als toen. En hij vertelde dat er op de werf sindsdien een grote zwarte kat rondliep. De zwarte kat is waarschijnlijk het ontsnapte kitten en de vader van de drie grijze kittens.

Hoewel ik het jammer vind dat de kat uiteindelijk een zwerversbestaan heeft gekregen, vind ik het toch fijn om te weten dat hij zich heeft weten te redden. De gemeentewerf is de kat (en zijn vriendinnetje) dankbaar voor al hun vangwerk. En wil ze beide graag houden. Daarom hebben we aangeboden om zowel de zwarte kat als zijn vriendinnetje te vangen en na castratie weer terug te zetten. Dan komen er in ieder geval geen nieuwe kleintjes meer bij. Hopelijk gaat dat lukken.