Baby egeltje geboren in een van onze ambulances

Zo’n baby egeltje is de kroon op je werkdag

We werden gebeld door Gerrit van Vogel en Zoogdierenopvang De Toevlucht in Amsterdam. Of ik nog vogels kwam brengen. Want dan kon ik gelijk 4 jonge futen en 2 egels mee terug nemen. Die waren weer voldoende hersteld en mochten uitgezet worden.

We moesten inderdaad nog naar Amsterdam. En zo gezegd zo gedaan kregen we de egels en de futen mee retour. Met de futen zijn we naar Kedichem gereden en aan de Linge hebben we ze in open water uitgezet. We hebben bewust voor open water gekozen in overleg met De Toevlucht. Dit vanwege botulisme gevaar in de polder met dit hete weer. Deuren open en ze kozen direct het open water. Daar gaan ze het zeker redden.

Vervolgens naar Vianen om de 2 egels los te laten. Maar daar kwamen we voor een super mooie verrassing te staan… Bij aankomst bleek één van de egels in de ambulance bevallen te zijn van een schitterend jong. Deze moeder met jong hebben we uiteraard nog niet uitgezet. Maar ze verblijft nu in een speciaal egelhuisje om daar wellicht nog enkele jongen ter wereld te brengen.

Al met al een prachtige ervaring. En wederom het bewijs dat werken op de dierenambulance echt mooi is.